Hírességek, és a Facebook

Mivel manapság már mindenki Facebook kocka – és ez alól a hírességek sem kivételek –, gondoltam utána lehetne nézni, ki, mennyire aktív, és mennyire ’barátkozós’ Facebookon.

Igazából, több szempontból lehetne kategorizálni. Az egyik szempont, hogy magyar, európai, vagy amerikai. A másik szempont, az életkor: fiatal tinédzser, huszon- harmincéves, vagy középkorú. A harmadik szempont, hogy mivel foglalkozik, zenész, színész, celeb, stb.


 

 



Az én tapasztalataim azt mondatják, íratják velem, hogy a magyar hírességek ugyan szép számban találhatók meg a Facebookon, de a rajongóikkal nem igazán képesek kommunikálni. Én már kezdem azt hinni, hogy valami nagytudású ember tart nekik kurzusokat, hogyan használhatják, és hogyan nem a közösségi oldalakat. És ez kortól, és foglalkozástól függetlenül, nagy általánosságban érvényes. Tisztelet a nagyon kevés kivételnek, aki nem adta el magát és szállt el attól, hogy képes volt erre.

Európai szinten ugyanígy működik ez, de itt már közbejön még egy tényező: az elfoglaltság. Általában Európa-szerte próbálnak a zenészek, színészek, fiatalok és idősek válaszolgatni a rajongóik üzeneteire, de ha valaki annyira híres és elfoglalt, mindig lesznek nagyon sokan, akik nem kerülnek sorra. Azok, akik nem annyira ismertek, több emberrel tudnak beszélni.

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Amerikában megint csak hasonló a helyzet Európához, de itt már szakadékok vannak a korosztályok és a foglalkozások között. Vagy mégsem? Ugyanis ott sűrűn összemosódik a színészet a zenéléssel. Vagy valami olyasmivel. Viszont az kiderül, hogy a fiatalabbak szívesen beszélgetnek, és tartják a kapcsolatot a Facebookon nem csak egymással, hanem bárkivel, aki megtalálja őket. Ugyanis nekik van egy – úgy tűnik – jól bevált módszerük, mégpedig az, hogy tucatnyi accountot hoznak létre, amiből egyet használnak ténylegesen, másik kettőt csak néha, a többi, pedig dísznek és a saját védelmükre van. De ha valaki ezt az akadályt is veszi, az napi szinten tarthatja velük a kapcsolatot. Az idősebbek már megint más tészta, mert a fiataloknál pont a korukból adódott, hogy folyton a Facebookon lógnak (hiszen minden fiatal ezt csinálja), de az idősebbek már kevésbé. Még ha van is profiljuk, a húsz-harminc évesek csak az üzenőfalon való közzététel funkciót használják, a középkorúaknak, pedig csak van.

Persze mindenhol tisztelet a kivételnek, mert ez nem szabályszerű, csak egy általánosított észrevétel.

Julie

 

Zenei stílusházasságok

            A minap rábukkantam Havasi Balázs, zongoraművész egy-két munkájára a legnagyobb videó megosztó oldalon és örömmel láttam, hogy magyar „hírességek” még mindig kiválóan tudnak együtt dolgozni. Hiszen nem mást láttam viszont a dobok mögött, mint Kiss Endi-t a Hooligans zenekarból. Korábban már Balázs is lépett fel a Hooligans nagyobb koncertjein, most pedig Endi segítette ki Balázst ezen a nagyszabású rendezvényen, sőt 2 videoklip is készült.


Bár a két zenész munkássága messze eltérő stílusokban mutatkozik meg, mindketten tökéletesen megállják a helyüket idegen környezetben is. Létezik a jó zene és a rossz zene ugyebár. Innentől kezdve teljesen értelmetlen bármelyik stílust is kiemelni. Én sem vagyok egy komoly zene megszállott, de azt kell, hogy mondjam, Balázs tud jó zenét csinálni. Kétségkívül Magyarország legjobb zenészei közé tartozik.

Persze a különbség nem csak a stílusokban mutatkozik meg, hanem ismertség terén is. A klipekben rengeteg ember közreműködik, és bármilyen meglepő, rengeteg magyar is dolgozik annak ellenére, hogy Balázs megtehetné, hogy külföldi vér profikkal dolgozzon együtt. Arról már nem is beszélve, hogy egy ilyen lépéssel, hogy több kevésbé ismert embert szerepeltet, gyakorlatilag utat nyit nekik az ismertté válás felé.

Ez persze nem egyedi kezdeményezés, hiszen mind itthon, mind külföldön néhányan az ismertebb zenészek közül próbálják a fiatal tehetségeket is felkarolni ilyen módon.

Erre kiváló külföldi példa 3OH!3 kapcsolata Ke$ha-val és Katy Perry-vel. A 3OH!3 két srácból áll, akik a rap és hip-hop vonalon vannak otthon. Először közreműködtek Ke$ha „Blah Blah Blah” című dalában, majd ők hívták vissza Ke$ha-t, hogy elkészítsék a „My First Kiss” című trackjüket. Ezután dolgoztak együtt Katy Perry-vel is, a „Starstrukk” című számon, majd önállósították magukat.

Ez csak 2 a rengeteg példa közül, amik első körben eszünkbe jutnak.

Ezen kívül szerintem az is nagyon jó ötlet, amikor díjkiosztó gálákon, vagy nagyobb rendezvények alkalmával két, esetleg több formáció mutat be egy előadást. Ha mindenki belerakja azt, amit tud, egészen elképesztő dolgok tudnak kisülni egy ilyen produkcióból.

Gabry

 

Harry Potter és a Halál Ereklyéi - filmkritika

Volt szerencsém megnézni a legújabb részét a Harry Potter sorozatnak, ami a Halál Ereklyéi alcímet viseli, és két részre bontva készítik el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kezdeném azzal, hogy a trailerhez képest egy nagy semmi. Persze, vannak benne izgisebb részek, de igazából csak úgy elmeséli a történetet, mintha én azt írnám, hogy  >…és megint eljött a szeptember. Hermione otthagyja a családját. Megmentik Harry-t, de egyikük meghal. Van egy esküvő. Aztán elmennek horkluxokat keresni, és…< Szóval nem pörögnek kellően az események. De ez valószínűleg azért van, mert egy rész kettészedtek. Amit pedig nyilván a pénz motivált. Úgy tűnik, ez a bevétel-növelési módszer most divatba jött, mert a Twilight Saga készítői is ezt a megoldást választották az utolsó részhez.

De visszatérve az eredeti témához, amellett, hogy kissé unalmas, azért túl lehet élni, mert szinte az ember szájába rágják, hogy a végére ki kivel fog úgyis összejönni, kire vár halál, stb. és még véletlenül sem lehet elveszteni a fonalat. Ami pedig az alcímben szerepel fogalom, a két órás filmnek csak az utolsó húsz percében nyer értelmet, mert akkor magyarázza el az egyik szereplő, hogy mik is a halál ereklyéi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Szerintem, az eddigi részekhez képest alulmúlták önmagukat a készítők. Nagyon bízom benne, hogy a második része már jobb lesz.

Végezetül, leszámítva, hogy majd’ bealudtam rajta, és eléggé unatkoztam, abból a szempontból érdemes megnézni, hogy teljes legyen a széria, és ha nincs más, amit az ember nézhetne, megteszi a Harry Potter és a Halál Ereklyéi is.

Julie

A bejegyzés trackback címe:

https://content.blog.hu/api/trackback/id/tr942481821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása