Karácsonyi dalok

A karácsony lehet szent, de lehet mocskos is. Lehet a szeretet ünnepe, de nem mindenkinek.
Ha az ember csak a rock-zenének él, akkor ez utóbbi jár neki osztályrészül. Magány, zene, tudatmódosítók, rnr, az utolsó sodort cigi, a maradék összekapart dohányból, a hangszere, és a gondolatai, vagy másképp nevezve, a hangok a fejében.
Személy szerint, már mindkettőben volt osztályrészem. A „boldog” családi körben eltöltött ünnephez, még kisgyerekkoromban, és a magányos átlagnaphoz, az utóbbi jó pár évben. Hogy melyik a jobb? Én hányok a giccstől, szóval inkább szenvedek a sarokban, zenével és fura bogyókkal, mint hogy vágjam a jó képet, a szarsághoz. De ez teljesen emberfüggő.

Erről a fajta elmebeteg karácsonyról Nikki Sixx tudna sokat mesélni. És itt ajánlanám az olvasók figyelmébe, Nikki könyvét, a Heroinnaplókat. Ha még valaki nem olvasta volna. Tanulságos, és az ember komolyan jobban érzi magát tőle.

Vannak semmitmondó karácsonyi dalok. Ezek általában olyanok, hogy próbálják azt sugallni, hogy ’amúgy a karácsony jó’, de úgysem hinnénk el nekik. Kíváncsi lennék, hogy gramm lapul a zsebükben szenteste, miközben ezt éneklik.

Vannak a felkapott ellenpéldák, az olyan zenészek, énekesek/énekesnők, akik arról énekelnek, hogy milyen szép is a karácsony. Persze, úgy lehet is, hogy apuci pénzét szórjuk…

És van itt egy magyar gyöngyszem is, ami egy egész más, inkább az elsőhöz hasonló karácsonyt mutat be.

De a kedvencem akkor is egy film jelenete marad, amiben a kiégett rockstar, akinek tele a fasza mindennel, egy karácsonyi dallal próbál újra befutni.

Julie

Egy kérdés, több válasz

Csak egy rövid kérdezz-felelek. Ugyanazt a kérdést tettem fel néhány embernek, olvassátok, miket válaszoltak.

Mit szeretsz jobban: színészkedni, vagy énekelni?

Demi Lovato: Hát, azt hiszem, egyformán szeretem mindkettőt.

Miley Cyrus: Mindkettőt.

Joe Jonas: Énekelni.

Tiffany Thornton: Színészkedni!

Selena Gomez: Ömm… színészkedni.

Julie

Hangtechnika

Manapság a legtöbb klubban és szórakozóhelyen szinte semmilyen hangtechnikai felszerelés nincs. Ahol éppen akad, ott sem megfelelő különböző rendezvények lebonyolítására, de legalább lehet valamit kezdeni vele. Ez erőteljesen megnehezíti a zenekaroknak a fellépési lehetőséget, ugyanis nem mindenki rendelkezik megfelelő technikával egy koncerthez – bár ez többnyire a fiatal kezdő zenekarokra jellemző, akiknek szükségük lenne a fellépési lehetőségre.

A másik probléma abból adódik, hogy hangtechnika hiányából kifolyólag hang technikus sincs az említett helyeken, így a zenekaroknak 2 lehetősége van:

1. visznek magukkal saját hang technikust – jobb esetben – vagy megkérnek valakit, hogy segítsen,
2. bevállalnak egy hangtechnikailag rizikós koncertet, ugyanis nem biztos, hogy ami befelé jól szól, az kívülre is jól hallatszik.

Megesik persze, hogy van éppen hangtechnika és technikus is a klubban, csak ő meg „nem ért hozzá”. Könyörgöm, én sem vagyok hang technikus, de annyit tudok, hogy melyik kábelt hova kell csatlakoztatni, hogy megszólaljon a cucc, és hogy mit merre kell tekerni, hogy rendben is legyen a hangzás.

Hajrá Magyarország!

Gabry

A bejegyzés trackback címe:

https://content.blog.hu/api/trackback/id/tr832508627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása